VAD ÄR MEDITATION?

En meditation kan te sig på olika sätt och den kan också vara i olika djup och på olika plan. Det finns en otalig mängd av olika meditationsformer.
På House of zen gillar vi att göra saker okomplicerat och har därför inte  stoppat in våra meditationer i något fack.
Men oavsett vilken metod man använder sig av, är meditation bra att praktisera. Människor i alla åldrar kan dra nytta av dess välgörande effekter.

Saken är den att det är ganska lätt att lära sig att meditera och personer som mediterar mycket hävdar att de har mindre smärtor, är friskare, blir kreativare och intelligentare.
De påstår sig även blir bättre på problemlösning och på förmågan att se möjligheterna när de uppenbarar sig.

Också självkänslan förstärks och man blir säkrare på sig själv.
Personer som mediterar blir ofta också mindre intresserad vad andra tycker och tänker om en och tillslut blir det lättare att säga nej eller säga sin mening i olika situationer.

Med allt detta innebär det att man både tycker om sig själv och andra lite mera, tendenser att ”gå igång” på andra människor eller händelser minskar.

Former som vi för närvarande utövar på House of zen.

Avslappning – vi sitter/ligger avslappnat i halvvaket tillstånd, sinnet i närheten av när man precis håller på att somna.
Guidad meditation – Vi lyssnar på någon som leder en guidad meditation. Denna form kan ha olika syften, men själva guidningen är egentligen en distraktion för hjärnan.

Våra meditationsgrupper  är oftast helt fulla men då och då blir det en plats ledig.
Om ni är intresserade så mailar ni till ralf@houseofzen.se varvid ni hamnar i kö. Meddela om ni kan meditera dagtid eller kvällstid.

Med tiden kommer vi kunna erbjuda fler platser.

Genom guidad meditation lär vi er att komma ner i varv, släppa vardagen och få en liten inblick i meditationens underbara tillvaro. Det finns inget fast schema för dessa tillfällen utan håll ögonen öppna under event eller meddela ert intresse till Ralf eller Jenny.
Nya terminer börjar alltid i februari och september, en termin består oftast av sju träffar.
Dessa meditationer är i slutna grupper. Inriktningen är personlig utveckling genom guidning. Vi leker med healing, Vår intuition och vår mediala förmåga. Idag har vi fem rullande grupper.
Dessa meditations tillfällen är i slutna meditationsgrupper. Mycket meditation i vårt energisystem och healing övningar.