Qigong

Qigong är en traditionell kinesisk rörelsemetod för kropp och själ som använder sig av mjuka och långsamma rörelser. Qi betyder ’livsenergi’ och gong betyder ’arbeta hårt’. När du utövar qigong arbetar du alltså med din livsenergi.

I tusentals år har qigong använts i Kina för att stärka kropp och immunförsvar och rätta till fysiska åkommor. Genom övningarna får kroppen ny energi samtidigt som den fylls av ugn och ro och den egna läkeförmågan ökar. Syftet kan i vissa typer av qigong vara effektiv andlig utveckling och i andra fall fysisk hälsa. Efter lektionen har du lärt dig ett antal övningar som du kan använda dig av på egen hand men även komplettera med nya. Övningarna är enkla och alla kan göra dom. Andning. Kropp och själ förenas i qiong – ett underbart sätt att få kontakt med sig själv, landa i nuet och ta bort onödig energi.

Yin-yoga-1024x576

Klassen är meditativa och väldigt lugna där varje position hålls under en längre tid (3-5 min) Positionerna görs sittande eller liggandes och du slappnar av i musklerna för att komma åt bindväven, den djupare muskelavslappningen som kännetecknar just Yinyoga. Yinyogan är ett utmärkt komplement till de mer fysiska formerna av yoga. Yinyoga passar alla och du bestämmer själv vart din smärtgräns går vid dom olika positionerna. Som vanligt gäller det att lyssna på kroppens signaler och stanna i rörelsen när din gräns är nådd. Liksom alla yogaklasser avslutas yinyogaklassen med vila och meditation. Din kropp får möjlighet att återhämta sig i lugn och ro.